In de stormen van verandering vinden we onze kracht.

Boot het midden van de storm

In de tumultueuze draaikolk van verandering vinden we de onvermoede kracht die diep binnenin ons verscholen ligt. De afgelopen maanden, het einde van 2023 en het begin van 2024, hebben als een wervelwind door ons leven geraasd. Buiten woedde een storm, begeleid door een stortvloed aan regen, maar ook in onze innerlijke wereld heeft een heftige strijd gewoed, een oorlog die we nog niet volledig kunnen bevatten.

Angst begint langzaam terrein te verliezen aan liefde, en al onze pijn wordt in het licht gezet. Dit betekent dat ook alle emoties die de pijn beschermen, zoals boosheid en verdriet, naar voren komen. Maar weet dat deze emoties er mogen zijn. Ze zijn de poort naar heling en innerlijke kracht.

In de heftigheid van het leven, laten we vaak niet graag aan anderen zien wat er werkelijk in ons omgaat. Het vraagt moed om je kwetsbaar op te stellen, want het opent de deur naar onze innerlijke pijn. De wereld om ons heen verandert voortdurend, en dat is iets wat iedereen kan waarnemen. Er is geen weg terug naar het oude, want er is al te veel uit de schaduw gekomen. We kunnen ons niet langer verstoppen, want alles komt uiteindelijk aan het licht. Laten we deze verandering omarmen en onze ware kracht ontdekken in het licht van de waarheid.

De oorlogen die woeden kennen vele perspectieven en het is aan jou vanuit welk punt je dat wilt zien. Volg je de media met de negatieve verhalen of ga je op zoek naar de verhalen van liefde en verbinding? In oorlog bestaan altijd beide aspecten, want mensen komen dichter tot elkaar en zorgen voor het licht in het duister. Kies voor de verhalen die je hart verwarmen en je zult ontdekken dat zelfs in de moeilijkste tijden de kracht van liefde en verbinding blijft stralen.

De oorlog die we niet kunnen bevatten

We bevinden ons in een veel grotere strijdt op dit moment dan dat we ons voor kunnen stellen, de strijdt om Jeruzalem.

Het eerste deel van de naam Jeruzalem is ‘yir·oo’, wat ‘zij zullen zien’

Het woord “sha•lem,” betekent “volledigheid” en “heelheid”. Vanuit dit woord is de term “shalom” ontstaan, wat het diepere concept van “vrede” symboliseert. Ware vrede berust volledig op de harmonie van zowel volledigheid als heelheid.

Wanneer je het eerste deel samenvoegt, begrijp je de naam Jeruzalem volledig. : Zij zullen De Heelheid zien

Het is als het uitzoomen naar een hoger niveau om het hele plaatje te kunnen zien. Het is dan dat je begrijpt dat wat zich op wereldniveau afspeelt, zich ook in jouw wezen afspeelt. Het is een prachtige maar ook imposante realisatie dat we allemaal verbonden zijn met de grotere gebeurtenissen en energieën om ons heen.

Het is een proces van het loslaten van alles wat ons geleerd is, om de diepgaande vraag te beantwoorden: wie ben ik? Het is een ontdekkingsreis waarbij we onszelf ontdoen van de beperkingen die ons zijn opgelegd, zodat we onze ware essentie kunnen vinden. Het is een avontuur van zelfontdekking en zelfrealisatie, waarbij we de moed nodig hebben om onze ware zelf te omarmen en te laten stralen.

Het is tegelijkertijd het process van individualisatie maar niet waarin we ons afscheiden maar juist samenkomen in de diversiteit van authentieke individuen. Waar we niet een ander nodig hebben om ons te vertellen wat we moeten doen maar vanuit een weten waarmee we in direct contact staan. Dit weten is als het internet alle informatie is direct beschikbaar met het stellen van de juiste vraag.

Gebruik deze tijd van turbulentie als een kans om dieper in jezelf te duiken, om onze emoties te ervaren en te begrijpen. Laat de stormen van het leven je niet ontmoedigen, zie het als een uitnodiging om je ware zelf te ontdekken en te omarmen. In het licht van bewustzijn en acceptatie gaan we onze pijn transformeren en onze innerlijke kracht onthullen. We zullen groeien, bloeien en ons ware potentieel realiseren.

Dus sta op, omarm de uitdagingen en laat jouw innerlijke licht stralen te midden van de storm!

Deel dit artikel op social media

Relateerde posts

Mensen in een gemeenschap vormen een cirkel en brengen samen aarde naar een plant.

Common Unity: Samenleven in Vrijheid en Verbondenheid

Maak kennis met Bestemming Groen en hun toewijding aan Common Unity, een filosofie die draait om het samenleven in vrijheid en verbondenheid. Ontdek hoe deze benadering op drie cruciale niveaus wordt toegepast: individueel, organisatorisch en maatschappelijk. Leer hoe deze niveaus gezamenlijk bijdragen aan een betere toekomst. De sleutel ligt in het creëren van een balans tussen individualiteit en collectiviteit in onze moderne samenleving en het omarmen van spirituele realiteiten in de sociale werkelijkheid. Samen kunnen we werken aan een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn en bijdraagt aan een welvarende, duurzame toekomst.

Lees Meer »
Doorbraak naar Initiatief en Vrijheid

Hoe vrij voel jij je om initiatief te nemen?

Laten we eens een belangrijke vraag onder de loep nemen: Hoe vrij voel jij je daadwerkelijk om initiatief te nemen binnen verenigingen, op je werk of zelfs in de politiek?  Dit raakt de kern van een model dat diep verankerd zit in onze Nederlandse cultuur – een uitgesproken hiërarchische structuur met managementlagen en een directie aan de top. Dit hiërarchische model is zo diepgeworteld in onze cultuur dat we er van jongs af aan mee zijn grootgebracht. Het is een mentaliteit die we met de paplepel ingegoten krijgen via opvoeding en onderwijs.

Lees Meer »
Een stapel gouden en zilveren munten, omringd door kleine groene planten die opkomen tussen de munten, symboliserend de investering van onze collectieve rijkdom in regeneratieve en duurzame initiatieven.

Betekenisvol investeren: Voorbij Plastic en Kortetermijndenken

De Weg naar een Duurzame, Circulaire Toekomst
In deze tijd van klimaatverandering en overconsumptie is het cruciaal om grondig na te denken over waar we onze gezamenlijke energie en middelen in investeren. Betekenisvol investeren gaat veel verder dan alleen geld – het is een kwestie van waar we onze tijd, aandacht en passie aan wijden.

Lees Meer »

Van Stress naar Harmonie: Het Belang van Bewustwording en Samenwerking

In onze missie naar een duurzamere en harmonieuze toekomst willen we graag benadrukken hoe ontzettend belangrijk bewustwording en samenwerking zijn. Bewustwording geeft ons een diepgaand inzicht in onze emoties, waardoor we beter kunnen omgaan met stress en zorgen. Samen kunnen we echt het verschil maken! Hierdoor kunnen we ons leven met meer balans en harmonie ervaren. Dit bewustzijn leidt ons ook naar een dieper begrip van onszelf en onze omgeving, waardoor we de fundamenten van ons bestaan in twijfel durven te trekken en op zoek gaan naar nieuwe wegen.

Lees Meer »
Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven en vind rust in een gezellig theehuis. Hier is de sociale ruimte waar je kunt vertragen, verbinden en genieten van betekenisvolle gesprekken.

Sociale ruimte: De Essentie van een Derde Plek in een Gemeenschap

In onze hedendaagse wereld, waar alles in een razend tempo lijkt te gaan en technologie ons steeds meer verwijdert van persoonlijke interactie, is er een groeiende behoefte aan sociale ruimtes in onze samenleving. Een ruimte waar mensen samenkomen, relaties opbouwen, ideeën delen en simpelweg zijn. Deze sociale ruimte staat bekend als de “derde plek,” en het concept ervan wordt steeds relevanter naarmate we meer nadruk leggen op verbinding.

Lees Meer »
Scroll to Top